Ventilatie

Ventilatie

Gezonde lucht is meer dan ooit een primaire behoefte en bij De Noyette gaan we dan ook resoluut voor het maximale comfort voor jouw klanten en medewerkers. Onze experts ontwerpen, fabriceren en plaatsen samen met jou het meest geschikte ventilatiesysteem. Climagroup, en dus ook De Noyette, heeft met Pure Air ook een echte ventilatiespecialist in huis. Pure Air heeft zijn eigen productie-afdeling waardoor je profiteert van gunstigere aankoopprijzen en kortere levertermijnen.

Daarnaast zijn we ook de ideale partner voor het onderhoud van je installatie.

Goed ventileren, de luchtkwaliteit beheren

Voor professionele toepassingen: balansventilatie

De Noyette zet voor commerciële en professionele toepassingen uitsluitend balansventilatie of type D-ventilatie in. Hoe het werkt?

Voor een evenwichtige luchttoevoer wordt er een ventilatiebox geplaatst. In deze ventilatiebox zitten individuele energiezuinige ventilatoren die constant lucht aan- en afvoeren. De box staat in verbinding met de buitenlucht voor de aanvoer van verse lucht. Vervuilde lucht verlaat het gebouw via afvoerroosters.

 

Nóg efficiënter in combinatie met een WarmteTerugWin-systeem

Balansventilatie werkt op zijn best met een toestel voor warmterecuperatie, een WTW-toestel. Dit zorgt voor een hoog rendement en vermindert de belasting van het klimaatsysteem. Daarmee is een WTW-systeem een van de meest duurzame ventilatiesystemen. Met de warmte uit de afgevoerde lucht wordt de in te voeren (schone) lucht voorbehandeld en opgewarmd.

Je hebt 2 opties:

 

1. Kruisstroomwisseling

Met een kruisstroomwisselaar mengt de warmtewisselaar de aangevoerde schone buitenlucht met de afgevoerde binnenlucht. De warmtewisselaar brengt de aangepaste lucht op temperatuur. Voordeel: je bespaart op de totale kosten van het ventilatiesysteem.

2. Warmtewiel:

Een warmtewiel is een metalen wiel met lamellen of kleine buizen. De lucht verlaat het gebouw door de ene helft van het wiel. De aangezogen buitenlucht gaat op hetzelfde moment door de andere helft. De verse ventilatielucht wordt via het wiel voorverwarmd. Voordeel: je verwarmingsinstallatie moet de ventilatielucht minder verwarmen. Zo bespaar je op het energieverbruik van de verwarmingsinstallatie. Het wiel regelt tegelijkertijd de luchtvochtigheid.

 

Automatische CO₂-meting

Een CO₂-meting stuurt beide systemen (kruisstroomwisseling + warmtewiel) aan. De luchtverversing wordt geregeld via de gemeten vervuilingsgraad. Zo kan je tot 90% van de warmte in de vervuilde lucht recupereren.