Lucht-luchtsysteem

De lucht-luchtwarmtepomp kennen we als de traditionele airconditioning. Deze klassieke klimatisatiemethode is de totaaloplossing voor zowel verwarming als koeling door op milieuvriendelijke wijze warmte/koelte te onttrekken aan de lucht.
Buitenunits doen het werk

Buitenunits doen het werk

Bij buitenunits is het zo dat de buitenlucht via het systeem op temperatuur gebracht wordt en vervolgens de te verwarmen ruimtes ingeblazen wordt.

Toepassing op maat

U kan lucht-luchtwarmtepompen verkrijgen in verschillende modellen: met een design- of louter functioneel ontwerp, met installatie als wand-, plafond- of vloermodel … Steeds naargelang uw budget en wens.

Er zijn 3 types waaruit u bij De Noyette kan kiezen:

1) Split

Een (mono)splitairconditioningsysteem bestaat eenvoudigweg uit één binnen- en één buiteneenheid.
Samen vormen zij de basis van het klassieke airconditioningsysteem.

Dit systeem is uitermate geschikt voor de klimatisatie van een beperkt aantal ruimtes, bijvoorbeeld residentiële- of kleine kantoorruimtes.

2) Multisplit

Wanneer er meerdere binnenunits gekoppeld zijn aan een buitenunit, spreken we van multisplits. De temperatuur van de airconditioning kan dan individueel per kamer geregeld worden voor een optimaal gebruikscomfort voor enerzijds koeling of anderzijds verwarming.
Dit is ideaal voor kleinere kantoorruimtes of winkels. Ook onze multisplitairconditioners bestaan in verschillende varianten en uitvoeringen.

Voordeel van dit systeem is dat u niet voor elke ruimte een buitenunit moeten voorzien. Bij een multisplitsysteem kan u bovendien verschillende modellen van binnenunits combineren. Zo kan u steeds de ideale binnenunit selecteren voor de desbetreffende ruimte.

3) VRF

VRF is een zeer efficiënte vorm van warmterecuperatie die instaat voor zowel verwarming als koeling, en ook gebruikt kan worden voor sanitair warm water.

Hierbij wordt de warmte die binnenunits uitstoten in de koelingsmodus gebruikt om warm water te produceren of andere ruimtes te verwarmen. Dit verhoogt de energie-efficiëntie en vermindert de CO₂-emissie voor een optimaal energieverbruik.

VRF bestaat in 2- of 3-pijpsuitvoering:

  • 2-pijpsuitvoering: koelen OF verwarmen
  • 3-pijpsuitvoering: gelijktijdig koelen EN verwarmen in verschillende ruimtes (zuiniger door warmterecuperatie)

Met name de 3-pijpsuitvoering is prima geschikt voor middelgrote tot grote gebouwen.

Klaar voor elk seizoen!

In de zomer zit u dankzij een lucht-luchtsysteem (traditionele airconditioning) heerlijk koel en in de winter kan de warmtepomp makkelijk omgedraaid worden en als zodanig fungeren als verwarmingssysteem. De koelvloeistof in het circuit stroomt dan met één druk op de knop in de andere richting.

Een lucht-luchtwarmtepomp garandeert u dus een nagenoeg constante temperatuur in elk seizoen.


Realisaties in Lucht-luchtsysteem
Sapore - Autogrill, Brussels Airport
Sapore - Autogrill, Brussels Airport , Brussels Airport
Lucht-luchtsysteem (ijswater) , koelcel
Universiteit
Universiteit , Gent
Lucht-luchtsysteem (VRV & split), koel- & diepvriescellen, ventilatie
Starbucks - Autogrill
Starbucks - Autogrill , Leuven
Lucht-luchtsysteem (split), ventilatie